21 Ekim 2010 Perşembe

Ruhu Eskitenler!


Ruhu karamsarlığın keskinliğiyle söktü. Mutlu anında değil, hep hüznünde, acısında, derdinde aradı. Yanında olmanı istedi. Çünkü; sana güveniyordu. Onu terk etmeyeceğini, istediği zaman sana ulaşabileceğini ve hiç bir an atlatılmayacağını biliyordu.
Maddi açıdan kullan(a)mamış olsa da, ruhi anlamda sömürüsünü hep hissettin. Çünkü; mutluluğu, neşeyi değil. Hüznü ve acıyı paylaştı senle.
Zor durumunda yanında olmak, acısını paylaşıp, omuzlarına binen dert yükünü hafifletmek istedin. Kötü günlerin geçeceği tesellisiyle hep yanında olduğunu sezdirdin. O ise; bunu kendi açısından avantaja çevirdi. Defolu psikolojisinin baskınlığıyla...
Ruhu eskitenler! Uzak kalınması gerekenlerdir. Onlar ki; hayattan esen bir yelle oradan oraya savrulan, çınardan düşen bir sonbahar yaprağı gibi kurumuşturlar.

12 yorum:

Eliza Doolittle dedi ki...

Çok doğru sempatikcim çok doğru...Psikolog annem "damaged people are dangerous" demişti üzüldüğüm bi vakit...

Antipatik Yazar dedi ki...

;)

Pabuc dedi ki...

''Defolu psikolojisinin baskınlığıyla...'' çok var bunlardan çokk..Yıpratırlar dururlar..

Ama ben ne böyle insanların ruhları yıpratmaktan çok daha çok olgunlaştırdığını düşünüyorum...Mutluluklardan çok hüzünler güçlendiriyor sanki insanları..Ya da katılaştırıyor mu :) Yok yok olgunlaştırıyor...Zaten her yaşanan her karşına çıkan da bir hikmet vardır sözüne inanmışım ben ....

Tabi insanın sinirleri yıpratıyorlar o ayrı konu...O zamanda kurtulmanın yollarına bakacaksın yıpratıcı kişiliklerden...İşte öyle..

Güzel yazmışsın vesselam...

gülsen VAROL dedi ki...

ruhu eskitenlerin genelde ruhları hep yeni kalmıştır.. uzak durulması konusunda hemfikirim..

ayşegül dedi ki...

vampir ruhlar diyorum ben bunlara.. bütün enerjini,iyi niyetini sömürüp posanı seyretmekten keyif alırlar..kesinlikle temizlemek gerek hayatımızdan..geçmiş olsun :)

nihansu dedi ki...

Ruhu eskitenler mi? Ben daha çok onlara geviş getirenler demeyi yeğliyorum, hep aynı şeyleri tekrarlayıp da farklı tek bir cümle kuramadıkları ve gevişleriyle ruhumuzu yordukları için.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

Merhaba Sempatik Yazarcım,
Rica etsem ödülünüzü almak üzere bloğuma uğrar mısınız ?
teşekkür ederim şimdiden...
sevgiler...

Antipatik Yazar dedi ki...

@Pabuç: Yorumun yorumdan ziyade bir yazı olmuş. Ne güzel!

Antipatik Yazar dedi ki...

@Hasret Senfonileri: "ruhu eskitenlerin genelde ruhları hep yeni kalmıştır.." demişsiniz. Bunu bir yere not almalıyım! Hemfikir olduğumuza sevindim.

Antipatik Yazar dedi ki...

@AyŞeGüL KuŞ: "Vampir ruhlar" İyi Tanımlama ;)

Antipatik Yazar dedi ki...

@nihansu: "Çok doğru" diyorsun.

Antipatik Yazar dedi ki...

@Aynur (Küçük Hala): One Lovely Blog Award için teşekkürler. En kısa zamanda kuralları yerine getireceğim.