23 Nisan 2010 Cuma

Çocuğa Şiddet!


Nasıl bir insan türü çocuğuna şiddet uygular? Tek fiske tokat diye küçümsenen o hareket şiddetin göbek adı değil midir? Sevgi gösterilerinde bulunulduktan sonra uygulanan bu yanlış hareket çocuğun zihninde benlik yaralanmaları, sevilmeme düşüncesi oluşturmaz mı?
Bir alışveriş merkezinde açlığı bastırmak için aldıklarımızdan sonra boş olan masalardan birine oturduk. Kız arkadaşım karşımda, bir konu üzerine konuşuyoruz. Sonrasında önümüzdeki masalardan birinde oturan adamın yanına birkaç polisin geldiğini fark ediyorum. Anlattıklarını duyamıyorduk ama fevri ve kızgın şekilde bir şeylerden bahsettiği belliydi. Polislerin geldiğini fark edenler oturdukları yerden onları izleye dursun. Adamın bulunduğu masanın yan tarafında, bir başka masada oturan aile açıklamaları dinliyordu.
Bir şeylerden şikayet ettiği açıkça belliydi. O ailedeki genç kızda polise bilgi verdi. Polisler belli bir müddet sonra gittiler. Adamın yan masasında oturan bu aile alışveriş için kalktı. Genç kıza “Ne olduğunu?” merakla sordu sevgilim.
Kız “Çocuğuna tokat atan kadını ikaz etti. Aldığı cevaptan sonra da olaylar gelişti. Çocuk çok kötü oldu. Kızardı, morardı. Adam duyarlı davranarak kadını uyardı. Kadında sanane benim çocuğum diyerek çıkıştı. Ağız dalaşı yaşandı. Adam polisi çağırarak, kadın hakkında şikayetçi oldu.” Dedi.
Ben “Kadın nerede? Gitti mi?” diye sorduktan sonra, kadının halen bu masalardan birinde bulunduğunu söyledi. Belli bir süre sonra masadan kalktığımızda yanında çocuğu olan kadını sorgulayan polisleri gördük.
Bu tarz olaylarda duyarlı olunmalı. Küçük bir tokat diye geçiştirilmemeli. Ebeveynler sevgilerini çocuklarına ne kadar gösterirlerse göstersinler, küçük bir yanlış hareketleri, onların bilinçlerinde yaralanmalar, sevilmemeye yönelik düşünceler oluşturabilir…

0 yorum: