3 Mayıs 2010 Pazartesi

Fa Diyez ♫ Si Bemol!


Hiçbir duygu vermeyen sıradan sözler, birbirinin benzeri pop müzik şarkıları…

Böyle miydi eskiden? Hayır! Eski şarkıların yeri hep ayrı değil midir?

Sizde müzik sektöründe müzikalite açısından gerileme yaşandığını düşünenlerden misiniz? Sektör demek için daha erken aslında. Çünkü; halen korsanın yanı sıra bir sürü sorunla savaşıyor bu piyasa. Sorunlar yok edilemediğine göre dayanışma pek kuvvetli değil demektir. Yanlış mı düşünüyorum?

Şarkılar! Bu dönem niye böyle sessiz? O kadar melodik ve bir o kadar ritmikler ki oysa…

Sebebi nedir?

  1. Hep isim yapmış bestecilerden şarkı alımının yapılması,
  2. Sesi olmayan, baştan sona detone şarkıcılar,
  3. Müzikten, projelerden, sanattan çok yaratılan sansasyonların ön plana geçmesi olabilir mi?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

CEDDIN DEDEN NESLIN BABAN-MEHTER MARSI da fa diyez, si bemol ve bencede en güzel marslarimizdan birileri. bence türk - osmali müzinde cok önemli bir yeri var.

AgReSsiF PoLLyaNNa dedi ki...

Şindi yorum yapmak istedim ama çok ciddi konular bunlar yahu. Benim gibi ciddiyetsiz biri ciddi bi yorum yazmak zor olacak fekat katılıyorum azizim nerde o eski şarkılar. Ne varsa eskilerde var.. "Ünlü olayım da nolursa olsun" kaygısı var şimdiki şarkıların alt yapısında. Müziği dinlerken bile sanatçının(!) bu cümleyi haykırdığını duyabiliyorsun..
Vay bee ciddi ciddi yorum yaptım :p neisem ben bilokuma dönüyorum efenim :p

Pabuc dedi ki...

Yorum yapmak isterdim ama benim sanatla hiç alakam yok bilgim de yok ..Bildiğim bişey var ki artık gerçek sanatçılar yetişmiyor ...ama çok fazla ''Kendini sanatçı sanan kişiler'' yetişiyor..

gülsen VAROL dedi ki...

Sevgili antipatik (olmadığını düşündüğüm) yazar...
Epey bir zamandır kelimenin tam anlamı ile ellerimi ovuşturarak sayfana yorum yapıp yapmamaya karar vermeye çalışıyorum!!! Aklıma üşüşen yazamayacaklarım var.. Yazmayı düşündüklerimin beni sonsuz antipatik (gerçekten) bir hale getireceğinden korktuğumdan değil.. ayrıca bu umurumda da değil.. sadece yazacaklarımın anlaşılamayacağını bildiğimden.. Bir virtüyöz değilim belki ama yedi yaşımdan beri çaldığım piyanomu katledenlerle, nota bilmeden beste yaptıklarını zannedenlere,
hepsinin do-sol arası sadece beş ses aralığı içinde yaptıkları eserlerin(!) bu yüzden birbirine benzediğini ve bu sesler arsında bile sesleri detone olanların alkışlandığı bu ülkemde ben yalnız ve de agresif ve de antipatik bir müzisyen olarak geldiiim.. gidiyorum...
Sayfandaki notaya takılı kaldım.. Bloğumdaki müzik kutusunda, çaldığım alaturka piyano parçalarını ve diğer klasikleri beğendiğin için belki sayfama gelmediğinde o eksikliği duymaktasın..
Ülkelerin kültür seviyelerinin, dinledikleri ve icra ettikleri müzikle anlaşılabildiğini bilmeyen insanlarla beraber yaşamanın sancılarını çektiğimi anlatmaya çalıştım az bişey!!!!!!

Antipatik Yazar dedi ki...

@adsız: Katılıyorum ;)
@ AgReSsiF PoLLyaNNa: Ciddi ciddi ve çok güzel yorum yaptın!
@Papuç: ''Kendini sanatçı sanan kişiler'' yetişiyor! Haklısın!
@ hasretsenfonileri: Yorumunuz için teşekkür ederim!