30 Eylül 2010 Perşembe

Çocukların Gözyaşları!


İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından çekilen ve ana haber bültenlerinde yayınlanan bantta; ortada kalan üç çocuk, annelerinin bir bankaya olan 1500 liralık kredi kartı borcu için imzaladığı taahhüdü yerine getiremediğinden tutuklanınca ağlamaları, feryatları kalpleri sızlattı.
Küçüklerin gözlerinden dökülen yaşlar yürekleri parçalarken, acılarını kalbin derinliklerinde hissettiğiniz bu üç çocuğun annesi; tutuklandığından değil, çocukları yalnız ortada kaldığı için gözyaşlarını tutamadı.
Babaları yıllar önce evi terk etmiş, çocukları için yalnız başına 500 lira maaşla geçim derdine düşen annenin 250 lirası kiraya gidiyordu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen anne için Bursa Barosu Başkan Adayı Zekeriya Birkan "taahhüdü ihlal" suçundan kişinin borcunu ödediği takdirde hemen hürriyetine kavuşacağını açıkladı.
Çocukların ağlamaları, en büyüğünün sözleri, feryadı, cümlesini hıçkırık ve gözyaşları sebebiyle bitirememesi üzücü ve yürek parçalayıcıydı. Ekran başında hayattan bu kareye bakarken hüzünlerini yürekte duyuyor ve bozuk sistemi, yanlışları yıkmak adına ta içinizde kopan fırtınanın gözde akan damlalarını hissediyordunuz.
Üç çocuk bu acı olay sebebiyle; gözyaşlarıyla bir haber bandında. Çocukların yüzleri gösterilmeden duyguları aktarılmalıydı. Çünkü; bu bant ileride çocukların hüzünlerinin tazelenmesini sağlar. Unutmayalım ki; onlar minikler ve küçücük bir yüreğe sahipler!
Bir de şu var! Bankalar ve kredi kartı olayını cazip hale getirmek için yaptıkları kampanyalar, istekde bulunulmasada eve yollanan yeni kartlar can sıkıcı.

7 yorum:

ezgilimelodi dedi ki...

Haklısın...
Olan çocuklara oluyor...

üryan dedi ki...

YORUM DEĞİL:
sevgili antipatik yazar.. senin blogunun güncellemeleri kumanda panelime neden düşmüuor ki benim..
bazen unutuyorum göz atmayı.. ve o arada bir sürü şey yazılmış oluyor..
neyse..

gülsen VAROL dedi ki...

Tam, "sana artık inanmıyorum" diye yazacakken, bir evlat için endişelenen ana yüreğinin çarpıntılarını duyup vaz geçtim..
beni boşver... sen iyi misin?

Antipatik Yazar dedi ki...

@ezgilimelodi: Öyle!

Antipatik Yazar dedi ki...

@üryan: Sorun benden kaynaklıydı. Hallettiğimi düşünüyorum. Bu yazım itibariyle yeni yazılarım kumanda paneline düşerse bildirirsen sevinirim. Teşekkürler uyarın için!

Antipatik Yazar dedi ki...

@Hasretsenfonileri: Yüreğinize kurban olurum

didem dedi ki...

En dayanamadigim cocuklar! Onlar agladi mi icim parcalaniyor