8 Kasım 2010 Pazartesi

Arkadaştan Sevgili Olur Mu? (II)


Hiçliğe adanmış bir aşkın yalnız kahramanıydı o. Ruha işlemiş bilinmeyenin varlığından söz etmemeyi yeğleyenin, sessiz çığlıkları.
Kimselerce çözümlenemeyen sözsüz bir bekleyişti. Adı konulmasın ki aşk acısının, sonu daha bir acı olmasın.
Hislere gömülüyordu ruh. Her akla gelişinde sil baştan tekerrür ediyordu. Öbürüne göre daha katlanılırdı bu. Çünkü diğer yandan hep var olmuştu; aşk acısı çekenin suskun çığlıkları.
Belki de suya yazılan bir sevdaydı bu. Hiç bir zaman okunmasın ki; acı veren o duygular oracıkta kaybolsun. Yanılgıydı bu. Her defasında duygunun ruhu düğüm düğüm etmesi kaçınılmaz bir sondu.
Gözlerinden okunan aşkı; aşkla bakan görebilirdi yalnız. Sevilen bile seçemezdi, bu hisli duygudan yoksunsa. Keza öyle oldu. Göremediğim aşkın yıkıntıları altında kalmışım hep. Körmüşüm!
Dostun aşkı! Birlikte güzel bir akşam geçirirken yanımda bulunmadığı o anda, devrilen çantasından düşen kitapta saklıymış. Aşk konulu romanın içinden biri o... "Ben" Eski bir fotoğraf, anlık beliren soru ve cevaplar. Geçmişte yaşanılanların dostça değil, aşkça olduğu... Sonrasında akşam vedalaşmadan önce "Kitabı ödünç alıyorum!" dedikten sonraki telaşı anlatamam!
Sonbaharın yel esintisiyle çevrildi sayfalar. Masanın üzerinde unutulmuş aşk temalı kitabın sahifeleri arasındaki fotoğraf rüzgarın etkisiyle yerinden oynadı. Kımıldadı, fakat kitabın arasından çıkmadı.
Geceleri okudum hep. Altını çizdiği cümlelerin bulunduğu her bir paragrafta onun somutlaşan duygularının ağırlığını ruhumda hissettim. Boğuldum. Kitap elimde düşüncelere dalıp uyuya kaldığımda, aşkın yükünü taşıyan ruhunun yanıma sokulduğunu hissettim.
Bazı geceler ne kadar soğuk, yalnız ve hissizdi. Derin uykularda bile yorgunluk çekiyordum. Sonra geceler böyle geçmeye başladı. Ve her sabah aşk çığlıklarıyla uyandım.
Of! Biz çok eski arkadaştık. Yıllardır onun taşıdığı bu yükü artık ben taşıyordum. Ama onun omuzlarındaki yükte en ufak bir azalma olmadan. Ki ben, başkasını seviyordum...
Aslında bilmek isterdim! Ömür boyu acı çekmektense, birkaç gün acı çekip unutması daha katlanılır diye düşünüyorum. Ama sonra kitabı hatırlıyor, çoktan verilmiş cevabı anımsıyorum:
"Aşkın Romanı" (L'Amour Roman)

15 yorum:

Entel Karınca dedi ki...

Arkadaştan sevgili olunmaz.. Karşındaki arkadaş,kendisine aşık olunduğunu hissederse,o kişiden uzaklaşabilir..

üryan dedi ki...

Neden olmasın?

hiç değilse mevzuu kalp olunca, şu şekil şartlarını bıraksak.. Tamam belki bir ilişki (!) yaşanmayacak ama sevgili olmak dediğiniz, el ele , diz dize olmak, sevişmek vs mi..
Sevgili olmak kalbe dair ise sevgili yazar, bunun olmazı yoktur inan.. öyle bir olur ki, şaşar kalırsın..

nihansu dedi ki...

Bu soruyu tersine çevirip arkadaşınız size aşık olursa ne olur'a yöneltmek istiyorum. Dürüstçe söylemek gerekirse çok kötü olur, olmuştu da... Arkadaştan sevgili ise yüzde yüz olmaz diyemem ancak olduğunda da arkadaşlık kalmaz.

Çınar dedi ki...

İyi bayramlar

Sevgiler

üryan dedi ki...

Bayramın bayram olsun...

Yazgüneşi dedi ki...

Olur..
arkadaştan sevgili oluuur...
eski sevgili sonra sonra arkadaş oluuuur
konu aşk ise
emin olun
her şey olur
ama her şey...

Antipatik Yazar dedi ki...

@Vişnє çüяüğü: Sağolasın! Düşünceni paylaştığın için.

Antipatik Yazar dedi ki...

@üryan: İyi ki yazıya tıklamış; yorumunu yazmışsın.
Sana has anlatış biçimiyle ne güzel olmuş yorumun...

Antipatik Yazar dedi ki...

@nihansu: "Arkadaştan sevgili ise yüzde yüz olmaz diyemem ancak olduğunda da arkadaşlık kalmaz." demişsin. Doğru söylemişsin!

Antipatik Yazar dedi ki...

@Çınar: Teşekkür ederim! Sağolasın! Şehir dışındaydım cevap yazamadım; seninki de mutlu, mesut geçmiştir inşallah

Antipatik Yazar dedi ki...

@üryan: Teşekkürler! Umarım iyi bir bayram geçirmişsindir sende!

Antipatik Yazar dedi ki...

@Yazgüneşi: Hoşgeldin!

ezgilimelodi dedi ki...

Arkadaştan sevgili olunur elbet,ama olur da ayrılırsan arkadaşlığın da kaybolur gider...
Risk mi?
E risk bence...

didem dedi ki...

Bazen oluyor bazen olmuyor...
Olmadigi durumlarda bu sefer arkadasini da kaybetmis oluyorsun. Biraz riskli bir is...Iyice emin olmak lazim hamle yapmak icin.

Adsız dedi ki...

aşk varsa ortada iki taraf için de eski arkadaştan sevgili olur,ama hesap varsa yürümez,niye sevgili olmak istiyorlar sorusunu sormak lazım bu soruya verilen cevap şartlardan değil kalplerden geliyorsa tadından yenmez,aksi durumda tatmamalıdır yememelidir taraflar...bence,naçizane..