8 Haziran 2010 Salı

Kıskançlık Savaşı


“Silent leges inter arma” (Savaş sırasında kanunlar susar) diye bir söz vardır? Bilmem, bilir misiniz? Kadınlarda kıskançlık söz konusu olunca, tümdengelim yerine, tümevarım yaparak konuyu irdelemek gerek!
Çoğu zaman kıskançlığın ana sebebi çekememezlik, beğendiği güzelliklere sahip olamama olsa gerek. Öncesinde yakın bulunanlar yandaş yapılır, sonrasında sinir boğulmaları yaşatan kişiye açılan ani savaş; hırsın verdiği taktiklerce çıkagelir.
Çoğu zaman kızların bu savaşında biz erkeklerde zarar görürüz.
Hepsi olmasa da, mutlaka bir kız arkadaş kıskandığı kişi ile ilgili kendini kıyaslayan sorular yöneltir ve cevabı duymak ister. Bu tarz soruların mini bir quizmişçesine sıralanması… Özgüven eksikliği mi? Ve bu nedenle biriken hırs, kin, nefret kalıntıları mı? Mı? Mı?
Sorular birle kalmaz. İkiye çıkar, sonra üçe. Bakarsın on olmuş, sonra sayılamayacak kadar hane eklenmiş.Sıkıntı başlar. Bunalma nükseder. Kıskananlar arasında bu duygudan yoksununu bulmak gerekir. Eğer kızda çekilemeyene dair eleştiriler, serzenişler, küçük görmeler, o böyledir işteler başlarsa gitmeler gerekir.
Kıskançlardan, kıskançlığı olmayanı bulmak gerek.

1 yorum:

üryan dedi ki...

şimdi ben şurayı bir türlü anlamam; olay kadın ve erkeğin arasında ise -ki burda kıskanılanın normalde partnerimiz olması gerekiyor-; bu durumda bize ne 3. şahıslardan..
benim muhatabım bellidir..
kıyas mı ? ne kıyası? mukayese edilmesine izin vermek insanın kendini küçültmesi değil midir?

herneyse, hep diyorum, rabbime şükürler olsun ki beni erkek yaratmamış.. ben bu küçük oyunlarla uğraşamazdım valla..