7 Mart 2010 Pazar

Türkiye’nin Oprah Winfrey’i Esra Ceyhan


Trt1 ekranlarında kadın kuşağında yayına giren Esra Ceyhan’la Hayat programının yayından kaldırıldığını hep birlikte öğrenmiştik. Esra Ceyhan’ın yapım şirketinde, bazı çalışanlar, kendisinden davacı olmuşlar.
Kadın programlarını eleştirdiğim yazımda; bir zamanlar Esra Ceyhan’ın kaynana Semra ve kocasını programına konuk ettiğini, onların ailevi problemlerini canlı yayına taşıdığını reyting için hoş olmayan görüntülerin yayınlandığını yazmıştım. Esra Ceyhan Sabah Gazetesine vermiş olduğu röportajda, reyting adına yaşanmış kötü anıların geçmişte kaldığını belirten cümleler kuruyor. Semra hanımla kaynanalık müessesini tartıştığımızı ve bu sorunun çözümü adına ilerleme kaydettiğimizi düşünüyor. Konuyla ilgili söyledikleri ise şöyle; “Semra hanımı konuk ettiğimizde de olayı uzmanlarla değerlendirmeye çalıştık. Bir kaynana niçin sivrilirdi? Neden bu hale geldi? Demek ki kaynanalık müessesinin Türkiye’de bu kadar konuşulmaya ihtiyacı varmış. Demek ki insanların muzdarip oldukları konu. İnsanlar böyle deşarj oldu.”
İlk olarak söylemek gerekirse; kaynana ve gelin sorunları birçok ailede halen devam etmekte. Soruna kökten bir çözüm bulunamadığına göre yapılan bu programın, insanlara pozitif, iyi anlamda hiçbir getirisi olmamış. Bu durumda yapılan programların, ve insanların deşarj olduğunu düşünmek abesle iştigal. Bu programları izlediğinde insanların deşarj olmadığı da bilinen bir gerçek. O zaman bu programın bir yararı olmuş mu? Olmamış!
Madem kaynanalık sorununu çözmekse amaç, neden o kişiye özel, başka ailevi sorunları, kocası, kızı, problemleri ekranlara taşındı? Reyting için!
Son olarak; Esra Ceyhan, Oprah Winfrey benzetmesi için “Doğru, başka biri var mı? Yok” diyor. Türkiye’nin Oprah Winfrey’i olma yolunda ilerlediğini düşünüyor kendisi! Bu konuda ne düşünüyorsunuz
?

0 yorum: