5 Nisan 2010 Pazartesi

Para Yiyen Kız Modeli (Angutolog)


Yüzde yaşını olduğundan büyük gösteren makyaj, elde pahalı, marka bir çanta, ayakta yürümekte zorlandığı yüksek topuklular, cepte sıfır kuruş yanında zıpır bir züppe…
Böyle mi olmalı? Bütün bayanları bu kategoriye katmıyorum ama günümüz kızlarının birçoğu aynı. Ergenliğe yeni girmiş veya yirmili yaşlarında olan Türkçe’yi katlederek konuşan, tiki akımının öncüsü olmak için yarışan, en büyük derdi kırılan tırnağı olan birçok kız var.
Drinkleri çeksin diye angutlarla birlikte olan, angutolog kızlar söz ettiğim. Hoş vakit geçirmek için yanındakini kullanan, sömüren maddi durumundan faydalananlar. Yanındaki kızlardan gözü dönen, delikanlılığın cumhuriyetini kurup bayrağını diktiğini düşünen zavallı embesil kardeşlerime değinmiyorum bile. Eyvallah diyorum.
Birkaç hafta önce kız arkadaşımın bir dostu ile karşılaştık. Üç beş ayakta lafladıktan sonra, kopamadıkları için bir mekana geçtik. Oturduk, konuştuk, sohbet ettik.
Kız mekanda eski sevgilisiyle karşılaştı. Bizden ayrıldı. Yanına gidip biraz muhabbet etti. Tekrardan masamıza geldiğinde durumunu anlattı. Sevgilisinin giyinişiyle, konuşuşuyla, hareketleriyle tam bir kıro olduğunu düşündüğümü belirttim. Beni onaylayarak, şöyle dedi:
- “Ama parası var. Ailesi zengin. Arabasını gördün mü? Bak camdan görünüyor. Mercedes.”
- “Peki yaptığın doğru mu? Para yemek! Ben asla paramı yedirecek kadar aptal olmadım.” dedim.
Ne dese beğenirsiniz? “Ben istesem seni kendime aşık eder çok güzelde kullanırım. Aşktan gözün görmez.”
Sevgilime işaret ettim. Muhabbettin baydığını, haz etmediğim kişilikte bir tiple karşı karşıya olduğumu anlayan kız arkadaşım müsadeyi isteyerek ayrılmamıza vesile oldu.
Arkadaş grubumda da var böyle iki üç tip. Barda eğlenmek, içki ısmarlatmak için yanına birilerini takıp gece hayatına çıkanlar. Yada sevgiliye değil, son model arabaya, bir yazlığa, üç beş daireye veya eskimiş apartmana tav olanlar. Yok mu? Etrafa hava atmak için kızları arabaya doldurup, radyoyu son ses açıp hız yapanlar.
Bana gelince cimri miyim? Hayır! Para yedirenlerden miyim? Yine hayır! Kullanmak yada faydalanmak isteyen biri olduğunda bunu kolayca sezerim. Hayatıma sokmadan, yalanlar ülkesine gidiş biletini eline veririm.
Bunlara “Allah akıl fikir ihsan eylesin” der, selamımı çakarım.

8 yorum:

Elif Gizem dedi ki...

insanların ruhları ne kadar boşsa, kendilerini o kadar fazla doldurmaya çalışıyorlar gösterişle...

bi dost dedi ki...

fırsat veriyolar ama. sen tutup kızları arabanla paranla bilmemneyinle etkilemeye çalışırsan, gelenlerin de böyle tipler olmasından, paranı yemelerinden şikayet edemezsin.. bu durumda para yiyen kızlar diye niteleyip onlara eleştiri yapmanı yanlış buluyorum, ortada bi danışıklı dövüş gibi bişey var çünkü. alan razı veren razı. ha bana göre çok adice bişey bu, namussuzca bişey. ama diyom ya işte, ikisini aynı kefede tutup bahsediceksem ikisinden bir bahsederim..

siminya dedi ki...

olum öyle gelip gidip seviyon, aşık olurum ben dikakt et sonra al başına püsküllü siminyayı :D izledim bak gözüm üstünde ayağını denk al başkasını sevme haha

Antipatik Yazar dedi ki...

@elif gizem: Söylediklerine katılıyorum. Hoşgeldin!
@bi dost: İkisinden de bahsettim. Kendini kullandıranlar ve kullananlar
@Siminya: Bundan sonra yazılarıma yorumlarını beklerim o zaman.

NzN dedi ki...

Bunların genç versiyonları bana göre hala kurtarılabilir durumda olanlar. Bir de kocaman kadın olmuş hani kendisinden "insan" gibi davranmasını beklediklerimiz var ki asıl onların bu durumları içler acısı...
Kendilerine sorsan hayatın anlamı bu!

Hem yiyene hem de yedirene acırım ben :)
YEdiren yedirerek ezikliğini, eksikliğini ve olmamışlığını kapatıyor en azından kapatmayı deniyor olabilir gibi geliyor bana ama yiyenler tedavi görmesi gereken gruba dahil edilmeli kanımca.

Antipatik Yazar dedi ki...

@NzN: Çok doğru

ilhan dedi ki...

Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir kısmını kaplayan kadınlar ve kızlar özetle.

Adsız dedi ki...

Merhaba. Bu yazıya başka bir arkadaşın paylaşımı sayesinde ulaştım. Yazının ana teması güzel. Ama sonu güzel bitmiyor. Öncelikle güzel kardeş, bu tip diye bahsettiğimiz kızlar kan emici diye tabir edilen ve yüzyıllar bouunca var olan bir tür. Rent a car aracı felsefesiyle çalışıyor. Angutolog demeyelim. Malum sonu log ile bitenler o şeyin araştırmacısı oluyor. O yüzden angutyus diyelim biz onlara. Alan memnun, satan memnun ise sorun yok. Önemli şey şu ki, başkalarını etkilemeye başlamasınlar. O zaman iş değişir. But türden ve bunları Yücelten tiplerden uzak dursak kafi. Sevgiler saygılar.