6 Mart 2010 Cumartesi

Ex Aşktan Arkadaş, Ex Arkadaştan Aşk Olur Mu?


Bana olan duygularını yazarak açıklamak istemiş olacak ki; telefonumun ekranında büyük harflerle “senden hoşlanıyorum” yazıyor.
Kız arkadaşım ve dostlarımızla şehir dışında, Uludağ’da tatildeyiz. Kısa mesajı gören sevgilim çıldırmak üzereyken, arkadaşlarım onu sakinleştirmeye çalışıyorlar.
Mesajı atan kadın, bir arkadaşımın eski karısı. Zor zamanlarda yanında olduğum, kocası tarafından şiddete maruz kaldığı için manevi anlamda yardımcı olduğum, samimiyetine inandığım bu kadın, bana özel duygular mı besliyordu?
Arkadaşlarım sevgilimi dostça çekilen bir mesaj olduğuna ikna etmeye çalışırken, aksi düşünce içimi kemiriyordu. O anda kız arkadaşım düşünmek ve sinirinin yatışması için kayak yapmaya gittiğini belirterek bizden ayrıldı. Döndüğünde ise “Beni sevdiğini ama arkadaş olarak kalmak istediğini, bana olan tüm güveninin yıkıldığını” söyledi.
Bir düşün! Zor zamanlarında yanında olduğum, şiddete maruz kalmış, karmaşık duygular içine girmiş, hayalleri karamsarlık gölünde boğulmuş… Tek sığınağı benim.
Ama düşünemedim! Gösterdiğim yakınlığın bana özel bir sevgi olarak geri döneceğini, düşünemedim! Peki, suç benim miydi?

Not: Yaşanılanlar üç hafta öncedir!

2 yorum:

beenmaya dedi ki...

ortada bir suç var mı? bence yok. dolayısıyla ortada bir suçlu da yok.

kimse o arkadaşı sana karşı olan duyguları aşka dönüştü diye suçlayamaz çünkü. aşk bu akıl işi değildir ve yürek olmadık zamanlarda olmadık aşklar için çarpabilir.

kimse seni de suçlayamaz. sen gayet arkadaş boyutu içersinde yardımcı olduğunu söylüyorsun sonuçta. senin gösterdiğin davranışın karşılığının aşk olabileceğini bilemezdin. ki eminim arkadaşında işin bu noktaya varacağını bilemezdi. üstelik bir düşün tam tersi de olabilirdi.

sevgilin de sinirlenmekte, üzülmekte haklı. onu da kimse suçlayamaz. ama bu şekilde yaşanan bir olayın üzerine senin sözlerini yetersiz bulup güveninin sarsıldığını söylerek ayrılmak istemesi bana sanki biraz fazla ağır bir tepki gibi geldi. sonuç olarak güven anlamında sorun yaşasa bile seni bildiğinden ayrılması gerekli miydi diye düşünüyor insan. ama tabi sizin aranızdaki size özel bir dildir ve sadece siz bilirsiniz elbette bizleri ilgilendirmez.

yani kısaca diyeceğim o ki işin aslı ortada bir suç ve suçlu yokken herkesin bu derece üzülüp kırılmas kötü olmuş gerçekten. 3 hafta önce yaşanmıştır diye düşmüşsün notu. dilerim bugünlerde herşey yoluna girmiştir...

Antipatik Yazar dedi ki...

Yorumun için teşekkürler ;)