18 Mart 2010 Perşembe

İzleç, Uzakgör, Göreç, Bakaç: Kısaca Televizyon


Hayır! En son ne zaman oldu? Bilmiyorum? James Jargeson ve John Logie Baird’in icadıyla; o zamanki ilkel, günümüzde oldukça gelişen o kutunun tuşuna ne zaman bastım hatırlamıyorum? İzlemiyorum!
Bakalım hangi Situation Comedyler var, hangi dizilerde entrikalar dönüyor, hangisi güldürüyor, hangisi ağlatıyor. Hiç biri ya! Hiç biri ilgimi çekmiyor, hiç biri o anki durumumdan alıp beni senaryodaki olaylar silsilesine çekmiyor, kaptırmıyor…
Radyo Televizyon Üst Kurulunun filmlerde ve dizilerde arka planda görünen markaları sansürlemesi, reklamların 20 dakikada bir yayına sokulması koşuluyla, reklam getirisi adına uzayan dizilerden sebep kaliteli ve güzel yapımların ortaya çıkmaması, buna dayanarak oyunculukların ve konu işleyişinin sıfıra indirgenmesi. Senaristlerin ilginç konular üretememesi sebebiyle birbirinin kopyası olan diziler, yapım şirketiyle anlaşma dolayısıyla bir sezon daha uzayıp olaylara renk katmak için ister istemez yapılan, karakterlerin kişiliklerinin değişmesinden doğan inandırıcılığın azalması gibi nedenlerden ötürü televizyonu aylardır açmıyorum. Hayır! Hiç canım istemiyor.
Söylemek istediğim bir şey var! RTÜK yapımlarda yer alan reklamları sansürleyip çirkin görüntü oluşturacağına Esra Erol’da Evlen Benimle, Zuhal Topal’la İzdivaç, Songül Karlı ve Uğur Arslan’lı Su Gibi ve benzeri saçma salak, izleyiciye hiçbir şey vermeyen programları yayından kaldırsın.

8 yorum:

Eliza Doolittle dedi ki...

Aynen saydiklarindan dolayi ben de sevdigim tv dizilerini DVDden toplu izliyorum. Cok daha reklamsiz, pisliksiz ve sansursuz oluyo!

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Bütün geceleri işgal etmiş diziler,gündüz evlilik programları...Bu nedenle sabah kalkınca ilk yaptığım radyoyu açmak,akşam haber saatine kadar radyo açıktır.Geceleride dişe dokunur bir tartışma programı veya iyi bir film yoksa dvd ve film keyfi:)Tv ile ilişkim bu kadar :)

sevgiler

éLLa Çiça dedi ki...

valla bilgisayar cikali tv izleyemez oldum. izledigim bir kac tane dizi var onlarida pc den istedigim vakitte reklamsiz izlemek daha kolayima geliyor acikcasi..

Pabuc dedi ki...

lüzumsuz o kadar çok program var ki tv de..Bunca reklam almalarına ben hayret ediyorum aslında...İzleyicilerde bi tuhaf benim vardığım sonuç bu (ki benim fikrim kimin umrunda )
Sürekli takip ettiğim 3-4 dizi var onlara da hiç kimse kötü diyemez dili varmaz :);)

Saygılar...

Antipatik Yazar dedi ki...

Teşekkür ederim hepinize tek tek.. Düşünceme katılan kişilerin olduğunu bilmek güzel ;)

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Tekrar merhaba..
Mimlendin :)

Antipatik Yazar dedi ki...

:) Teşekkür ederim. Dalgaları Aşmak ;)

penguen dedi ki...

Sınalgı diye de bir söz var.