1 Mart 2010 Pazartesi

Kişiliğinizi Tanıyın


Onunla birkaç sene önce bir kitapevinde karşılaştım. Jonathan Knowles’ın yaptığı, turuncu fonun ortasındaki beş parmak el izi şeklinde kapak illüstrasyonu ve kitabın adı ilgimi çekmişti. Kişisel gelişim kitapları rafından elime aldım ve şöyle bir göz gezdirdim. Sonra mı? Satın aldım. Okudum da. Bittikten sonrada kütüphanemde, okunmuş kitaplar bölümünde yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde evde okumadığım kitabın kalmadığını fark ettim. Hem unuttuklarımı hatırlamak, hem de birkaç yıl sonra bende ne gibi bir değişim olmuş, görmek için kitabı tekrar elime aldım.
Florence Littauer’in “Kişiliğinizi Tanıyın” (Personality Puls) kitabından söz ediyorum. Cana yakın, konuşkan, esprili, neşeli, coşkulu, meraklı, çocuk ruhlu bir popüler optimist miydim? Derin düşünceli, ciddi, yetenekli, yaratıcı, dürüst, bir melankolik mi? Yoksa lider, dinamik ve aktif bir güçlü klorik mi? Yada baskın olmayan, durgun, bilinçli, sempatik bir barışçıl soğukkanlı karakterde miydim? Hangisi?
Kitapta, yazarın “After Every Wedding Comes A Marriage” eserinden kişilik profil testi var. Ve çözdüğünüzde kişilik puan cetvelinden hangisi olduğunuzu öğreniyorsunuz. Kitabın ilerleyen sayfalarında zayıf ve güçlü yönlerinizin farkına varıyor, zayıflıklarınızın üstesinden gelmenin yolunu öğreniyorsunuz. Sistem yayıncılıktan çıkan bu kitabı mutlaka okumanızı öneriyorum.Şimdi gelelim asıl konumuza; kitap öneriyorum, öneriyorum da, kime öneriyorum? Ülkedeki okur sayısı belli, kitap satışları belli. İnsanımız okumayı değil, izlemeyi sever. Bakınız: Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü. Okumak onlara zor gelir, izlerler; Dest-i İzdivacı, Su Gibiyi.

1 yorum:

тσρѕє¢яєт dedi ki...

çok doğru söylüyorsun!!!